Logboek

07/13/05

Home
Test blad 'Zeilen'
Forum
Gastenboek
Dufour Ervaringen
Specificaties 'Lostris'
Logboek
Navigatie
Veiligheid
Fotogalerij Dufour 30
Links
Fotogalerij Etap 22
Historisch gastenboek
Zeilvakantie Griekenland
Contact

 

 

 

 

Logboek 'Lostris'

Vanaf 17 juli 2005 zijn we weer 'live' te volgen tijdens onze 4 weekse zeilvakantie...

Klik hier voor het logboek van onze zomervakantie (2003 & 2004 & 2005)

Klik hier voor de actuele positie van 'Lostris' (vanaf 17 juli). Klik hier om te zien hoe dit werkt.

september 2001 Een 3 weekse zeilvakantie gemaakt in Griekenland, bareboat gehuurd via www.specialfeeling.nl  Tjeemig... da's wat anders dan dobberen op het Wolderwijd! Vanuit Korfu naar Levkas, rondje eilanden en weer terug naar Korfu.
8 september 2002 Bezoek aan 'Hiswa te water' in IJmuiden - de koorts slaat wederom toe. Verschillende schepen gezien, ons budget is echter niet onbeperkt. We willen wel graag een nieuwe boot: De Bavaria, Jeanneau en de Dufour zijn interessant. De Dufour is echter de enige die nog een beetje te betalen is. (alhoewel we moeilijkheden bij het maken van een keuze absoluut als luxeprobleem zien)
9 september 2002 Huidige boot, een Etap 22 te koop aangeboden via www.botenbank.nl, wat moeten we tenslotte met 2 boten ;-).
12 oktober 2002 Etap 22 verkocht aan enthousiaste zeiler. We zijn zeer te spreken over de bezoekersaantallen via de botenbank. In 1 maand ruim 400! Nog redelijk veel leuke telefoontjes en bezoeken gehad (heen en weer naar de haven...). Iedereen zo met zijn eigen mening over zeilen, budget en zicht op de staat van onze boot. 
20 oktober 2002 Bezoek aan jachthaven Noordschans in Klundert (botenshow)
23 oktober 2002 Op zoek naar een jachthaven in de buurt van Muiden, want Klundert  is niet om de hoek.
26 oktober 2002 Koop gesloten in Klundert. De boot is besteld, levering december 2002 en in april 2003 te water. Klik hier voor de specificaties. We hebben een ligplaats gevonden!
4 november 2002 We gaan plannen voor het volgende jaar.. voorlopig 1 dag in de twee weken op vrijdag vrij van ons werk, en in de zomer 4 weken eropuit!
16 november 2002 Aan de slag met de techniek... welke instrumenten en hoe koppel ik deze? Zie ook navigatie
22 december 2002 'Lostris' is aangekomen in Nederland! Natuurlijk zijn we trots! Dufour heeft wel een andere GPS ingebouwd dan we verwacht hadden.. dit is een nieuwer model van Furuno (met WAAS/EGNOS)
6 januari 2003 We zijn bezig met een ontwerpje voor de belettering en met de keuze voor de koppeling van de navigatieapparatuur. Zie hiervoor de pagina over navigatie. We willen ook een tweetal kussens in de kuip laten maken, daarvoor moeten we waarschijnlijk bij de zeilmaker terecht.
12 januari 2003 De Miniplex van Shipmodul besteld (multiplexer). Zie ook navigatie.
1 februari 2003 Gewapend met een schaar en een rol behang samen met klus-pa naar  de haven om een sjabloon te maken voor de kussens in de kuip. Sneeuw, -5 graden en NW6 dus eigenlijk geen goed idee..
20 februari 2003 Autoradio geregeld, samen met 17 cm boxen. Deze moeten net passen in de schotten naast de toegang tot de voorkajuit. Nu is een boot langer dan een auto en heeft geen standaard aansluitingen voor de electriek, dus het wordt prutsen met de bekabeling.. De GPS zoals die nu is gemonteerd gaan we verplaatsen - inbouw en een stuk lager (zie ook navigatie).
22 februari 2003 De kussens worden aan de hand van ons behang-malletje gemaakt door Fred Schot zeilmakerij in Loosdrecht.  Levertijd max 6 weken, dus moet net op tijd zijn...
1 maart 2003 De kussens zijn al klaar! Nu maar hopen dat ons behang-malletje goed was....
2 maart 2003 Hoera! De kussens passen perfect!  Ondertussen ben ik erachter hoe de HIN-code is opgebouwd.
6 maart 2003 De acculader wordt van het merk Sterling (20A met drie uitgangen). Met deze worden beide accu's opgeladen (in tegenstelling tot die van Plastimo
8 maart 2003 Het komt nu dichterbij... de belettering gaat er deze week op! Vervolgens tewaterlating en naar de nieuwe ligplaats!
16 maart 2003 We hebben gebruik gemaakt van het mooie weer en de belettering aangebracht. Het resultaat vind je op de Fotogalerij. We hebben de tekst laten snijden door Axent reclame in Veenendaal - Lettertype: Salaryman. Letterhoogte: 18 cm.  Hiervoor heeft de brugwachter geen verrekijker nodig...
4 april 2003 Het is zover... vandaag is de boot opgeleverd! Er zijn nog een paar kleine zaken die opgelost moeten worden, daar wordt aan gewerkt. Tevens ons eerste lange weekend, dus blijven we ook meteen slapen.
5 april 2003 De officiele tewaterlating! Samen met ouders en vrienden de doping uitgevoerd, met vlaggetjes en al! Zie de fotogalerij voor een impressie. Wil je overigens weten wat de ceremonie is om een schip te dopen of te hernoemen? Klik dan hier!
6 april 2003 Radio inbouwen, niet varen... windkracht 5-6 is toch net ff teveel voor ons... Er was overigens al bekabeling voor de boxen aangebracht! Jammer dat we daar pas achter kwamen toe we al halverwege waren met onze eigen draadjes.. 'Hé, daar komt een kabeltje uit het plafond!'
12/13 april 2003 Boatfocus beveiliging aangebracht en heerlijk zeilweer..
19 t/m 21 april Eerste tocht! Alleen zondag en maandag, daarvoor wederom iets te stormachtig. Doel: Stad aan het Haringvliet (lijkt meer dan het is...). De software werkt nu goed en de tracks en log zijn prima vastgelegd.
30 april Brandblussers gemonteerd en een extra stekkerblok in het kastje onder de gootsteen geplaatst. De boiler is hierop aangesloten, deze kunnen we nu ook wat makkelijker uit zetten. 220V walstroom is nu makkelijker ook voor andere doeleinden te gebruiken, en omdat er een aan-uitschakelaar met lampje op het stekkerblok zit kunnen we binnen zien of we nog walstroom hebben. Verder regen en onweer, dus ff geen aktie!
4 mei 2003 Holymoli! 22 knopen wind voor de eerste keer..
16+17 mei 2003 Tweedaagse naar Willemstad, nieuwe landvasten gesplitst. Nu 8 strengs geslagen 14 mm tiptolest.  Hier hebben we wat meer vertrouwen in (ipv superlene).
We hebben uiteindelijk zelf een tafel gemaakt, deze rust op de achtersteven en de helmstok. Zie de dufour-foto's voor een afbeelding.
mei t/m augustus Veel gevaren, genoten van het weer, de boot en de heerlijke wind.  Zie hiervoor het 'actuele' logboek en de ervaringen.
oktober 2003 Shell Moerdijk was vergeten een klep dicht te zetten waardoor 15000 liter hele olie verneveld over de haven werd verspreid. Boot onder de goudbruine sproeten,  inmiddels netjes opgelost door Shell, ze hebben de boot keurig schoon gemaakt!
November 2003 Klaar voor op de wal... seizoen voorbij, op naar de nieuwe zomer!
Januari 2004 Koud... wind... maar wel de boot in de was gezet!
Maart 2004 Anti-fouling zit er weer  op, klaar voor te water!
Juli 2004 Van zeilen komt vooralsnog niet zoveel, maar vanaf 25 juli zijn we weer drie weken lang te volgen!
Juli 2005 We zeilen natuurlijk veel, ook deze zomer zijn weer weer 'live' te volgen.

 

Home | Test blad 'Zeilen' | Forum | Gastenboek | Dufour Ervaringen | Specificaties 'Lostris' | Logboek | Navigatie | Veiligheid | Fotogalerij Dufour 30 | Links | Fotogalerij Etap 22 | Historisch gastenboek | Zeilvakantie Griekenland | Contact

This site was last updated 07/13/05